In Vlaanderen hebben ongeveer 140 000 mensen dementie, dit cijfer zal de komende jaren jammer genoeg enkel toenemen. Men schat in dat er tegen 2060 een verdubbeling van het aantal personen met dementie zal zijn.

In de zorg voor mensen met dementie is comfort een van de belangrijkste zorgdoelen. Helaas zien we dat voor mensen met dementie niet steeds de meest geschikte rolstoel wordt gebruikt, hoewel dit van grootste belang is om hun comfort te garanderen.

Wanneer men de mogelijkheid om zich zelfstandig te verplaatsen verliest is het belangrijk de juiste rolstoel aan te bieden. We zijn ervan overtuigd dat het geven van de juiste info en dus het vertrekken van de meest gepaste rolstoel voor zowel gebruiker als (mantel)zorger een grote meerwaarde kan betekenen.

Hierbij kan je een overzicht vinden welke rolstoelen we kunnen aanbevelen naargelang de fase van dementie waarin men zich bevindt.

Wens je hier meer over te weten of wil je graag extra informatie over een bepaald type rolstoel, laat niet na ons te contacteren!

Pin It on Pinterest

Share This